În spitalul de la Lecțani a intrat ploaia înaintea pacienților – Focus Prima TV

În spitalul de la Lecțani a intrat ploaia înaintea pacienților

Astăzi am atins recordul din acest an de pacienţi COVID internaţi la Terapie Intensivă. Nu mai puţin de 1.286. În tot acest timp, spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi, rămâne închis. În ciuda declaraţiilor lui Raed Arafat, care spunea luni că va fi reactivat în cel mai scurt timp posibil. Până la aşa zisa reactivare, ieri, în spitalul care a costat 13 milioane de euro… a intrat ploaia. În judeţul Iaşi, în ultimele zile nu a mai
existat niciun loc liber la Terapie Intensivă.

Sunt imagini din spitalul modular de la Lețcani. În urma ploii, apa s-a infiltrat pe sub uși și a ajuns pe hol.
Şefa asociaţiei care administrează spitalul vine cu o explicaţie halucinantă.

În urmă cu câteva zile, Raed Arafat dădea asigurări că unitatea medicală se va redeschide.

Lacătul rămâne în continuare pus pe spitalul de 13 milioane de euro. În timp ce numărul pacienţilor care se zbat între viaţă şi moarte la ATI creşte de la o zi la alta.

Spitalul modular din Lețcani a fost închis în urmă cu două luni, pentru că era frig în saloane. Iar un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății a arătat existența a nu mai puțin de 31 de deficiențe.

Administrotorii unităţii spun că nu există părobleme care să împiedice redeschiderea.

Preşedintele Consiliuliului Judeţean Iaşi are însă o altă variantă. Şi spune că mai există deficienţe care trebuie remediate.

Spitalul din Leţcani are o capacitate de 100 de paturi. 40 sunt de Terapie Intensivă, însă doar 18 ar putea fi folosite în practică.

Între timp, unităţile de terapie intensivă din toată ţara sunt sufocate . Valul trei a lovit teribil. Pacienţii vin în număr din ce în ce mai mare, şi în stare tot mai gravă.

Aceste imagini sunt de La Spitalul Judeţean Piteşti, acolo unde toate cele 13 locuri din ATI sunt ocupate de oameni care luptă pentru viaţa lor în bătălia cu virusul. Medicii din toată ţara se tem că situaţia ar putea deveni şi mai gravă.

Total
0
Shares
Total
0
Share