Înapoi în bănci după reguli noi – Focus Prima TV

Înapoi în bănci după reguli noi

Clopoțelul a sunat din nou astăzi în școlile din România pentru aproape 2 milioane și jumătate de preșcolari și elevi. Școala funcționează în 3 scenarii, verde, galben și roșu, dar în 24 de localități elevii învață tot online. Asta pentru că acolo rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori. Însă în
ciuda pandemiei și a regulilor ei din ce în ce mai greu de respectat, elevii se bucură să revină în bănci. Spun că au nevoie să se întoarcă în colectivitate și să recupereze tot ce au pierdut în aproape un an de școală făcută în fața unui ecran.

Înainte de prima oră a dimineții, la intervale orare bine stabilite de autorități astfel încât să nu se întâlnească prea mult unii cu ceilalți, elevii au intrat din nou în sălile de clasă. Nu și-au putut da mâna, dar senzația că văd din nou oameni și nu ecrane le-a fost suficientă.

Deși frica de pandemie a cuprins omenirea, statul prea mult între 4 pereți a înclinat balanța. Elevii și profesorii își doreau în mare parte să revină în bănci.

Capitala este în scenariul galben, iar asta înseamnă că merg fizic în unitățile de învățământ copiii de grădiniță, elevii din clasele 1-4 și elevii din anii terminali.

Dincolo de regulile impuse de pandemie, autoritățile se bazează și pe campania de vaccinare. Însă până acum mai puțin de 20% dintre profesori s-au imunizat împotrva covid 19.

De cealaltă parte, oficialii le spun părinților să nu-i aducă pe cei mici la școală dacă au simptome. Dacă totuși semnele infecției apar în timpul orelor, elevul va fi izolat.

Total
0
Shares
Total
0
Share