Înapoi în comunism. În beznă, pentru facturi mai mici - Focus Prima TV

Înapoi în comunism. În beznă, pentru facturi mai mici

Se sting becurile pe străzi mai ceva ca în comunism! Primarii dau lumină cu porția în speranța că facturile vor fi mai mici. O comună din Arad e în beznă patru ore în fiecare noapte, după șocul regularizării. Iar în Arad instituțiile publice nu mai sunt luminate după 11 seara. Arși și ei la buzunare de utilitățile scumpe, localnicii sunt de acord cu noile măsuri.

Creșterea prețului la energie electrică a afectat serios bugetul comunei Zăbrani, aflată la 28 de km de municipiul Arad. Factura pe ultimele 6 luni s-a ridicat la aproape 160 de mii de lei și, în aceste condiții, primăria a decis să oprească iluminatul stradal timp de câteva ore din noapte, între orele 0 si 4 dimineața.

În cele trei sate ale comunei -Zăbrani, Neudorf și Chesinți-sunt, în total 800 de stâlpi de iluminat. La acest consum se adaugă cel din instituțiile publice, primărie, școală și grădiniță. 

Împovărați la rândul lor de facurile mari la curent, cei mai mulți localnici înteleg că trebuie să strângă cureaua.

Pentru siguranța cetățenilor, când este beznă, în cele trei sate ale comunei circulă patrule formate din polițiști locali, pompieri voluntari și angajați ai primăriei. Și în orașul Arad se fac economii. Începând de luni, iluminatul arhitectural este oprit în fiecare zi cu începere de la ora 23.00. Singurele obiective care vor rămâne iluminate sunt podurile și pasarela peste râul Mureș.

Primarul Aradului a anunțat că iluminatul stradal va funcționa toată noaptea.

Total
2
Shares
Total
2
Share