Încă un pelerinaj în pandemie – Focus Prima TV

Încă un pelerinaj în pandemie

Deși Capitala este pe punctul de a fi închisă din cauza ratei mare de infectare din ultimele zile, astăzi a avut loc pelerinajul Sfântului Ierarh Spiridon. Încă de dimineață, credincioșii, în număr mare, s-au așezat la rând, în curtea bisericii pentru a se ruga la moaste.Și…au fost chiar respectate și măsurile impuse de către autorități.

La biserica Sfântul Spiridon cel Nou din București a avurt loc pelerinjul în cinstea Sfântului Ierarh. Pentru a fi siguri că vor ajunge să se roage la racla cu sfintele moaște, credincioșii sau așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții. Totuși, aceștia nu au uitat de resgulile stricte impuse de pandemie.

În ciuda vremii friguroase de afară, pelerinii nu au ținut cont de ploaie și spun că sunt fericiți că au reușit să participe și în acest an la pelerinaj.

Racla cu Sfintele Moaște a fost scoasă de aseară în curtea bisericii, iar credincioșii se pot închina la ea până în această seară la ora 22:30. Membrii bisericii au ajuns la această decizie pentru ca pelerinii să respecte restrcițiile de circulație impuse după ora 23.

Sfântul Ierarh Spiridon, supranumit și Sfântul călător, este cunoscut ca fiind apărător de boli. În tradiție se spune că astăzi săracii se vor îmbogăți, iar bolnavii se vor vindeca. Tot 0astăzi, credincioșii care țin postul Crăciunului, au dezlegare la pește.

Total
0
Shares
Total
0
Share