Încărcarea mașinilor electrice, tot mai dificilă - Focus Prima TV

Încărcarea mașinilor electrice, tot mai dificilă

Criza energiei vine cu provocări și pentru proprietarii de mașini electrice. Multe dintre stațiile de încărcare gratuită au fost închise. Iar încărcarea acasă vine cu emoții în ceea ce privește facturile. Deși teoretic viitorul este verde, în toată Europa, creșterea prețurilor la energie amenință viitorul mașinilor electrice.

Încărcarea gratuită pentru mașinile electrice devine tot mai rară în România, însă șoferii din Capitală mai au încă variante care nu implică vreun cost.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că se gândesc să monteze câteva zeci de astfel de staţii. Toate gratuite. Proiectul este blocat însă în Consiliu. Până la deblocarea acestuia, încărcarea acasă rămâne o variantă practică, dar ar putea încărca facturile şi aşa mari.

O maşină electrică are un consum mediu de 25 de kilowaţi la suta de kilometri. Ca să se încadreze în plafonul guvernului, proprietarii pot încărca vehiculele pentru cel mult 1.000 de kilometri lunar. Atenţie însă, fără să mai consume energie cu alte alte aparate.

În staţiile de încărcare publice cu plată, preţul unui kilowat se încadrează între 1,5 şi 2,5 lei.

Total
1
Shares
Total
1
Share