Incendiu la „Matei Balș”. O infirmieră a avut prezența de spirit să oprească alimentarea cu oxigen, alta a aruncat o pătură (avocat) – Focus Prima TV

Incendiu la „Matei Balș”. O infirmieră a avut prezența de spirit să oprească alimentarea cu oxigen, alta a aruncat o pătură (avocat)

Infirmierele au fost primele care au reacționat în momentul în care a izbucnit incendiul de vineri dimineata de la „Matei Balș”, ele au luat primele „contact” cu focul, iar una dintre ele a avut prezența de spirit de o opri alimentarea cu oxigen, a declarat avocatul Institutului, Constantin Durgheu. „Dacă nu se oprea (oxigenul – n.r.), aveam și explozie”, a adăugat avocatul, aflat la Poliția Capitalei, acolo unde mai mulți angajați ai spitalului au fost audiați.

Ancheta în cazul incendiului de la „Matei Balș” este în derulare. Criminaliștii și specialiștii de la INSEMEX, institutul din Petroșani specializat în astfel de cazuri, trebuie să inspecteze saloanele afectate, iar în paralel mai multe cadre medicale au fost chemate la audieri.

„Au relatat exact ce s-a întâmplat”, a spus avocatul Constantin Durgheu, precizând că a fost vorba despre angajații care au avut legătură directă cu evenimentul, cei care erau pe tura de noapte, adică două infirmiere și două asistente. Ele au dat declarații în calitate de martor.

„Este evident că nu se poate vorbi de culpa cadrelor medicale, este foarte clar că reacția a fost promptă, a fost un incident regretabil, infirmierele au fost primele care au luat contact cu focul, iar una dintre ele a avut și prezența de spirit de a opri alimentarea cu oxigen. Dacă nu se oprea, aveam și explozie”, a spus avocatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share