Ioana Mihăilă, despre varianta Delta a noului coronavirus: Menţinem un grad înalt de vigilenţă - Focus Prima TV

Ioana Mihăilă, despre varianta Delta a noului coronavirus: Menţinem un grad înalt de vigilenţă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că se menţine “un grad înalt de vigilenţă” în ceea ce priveşte varianta Delta a noului coronavirus, chiar dacă pe termen scurt nu sunt motive de îngrijorare.

“Noi continuăm să secvenţiem conform strategiei de secvenţiere pe care a elaborat-o comisia de genetică. INSP continuă să ne trimită răspunsurile. Deocamdată, numărul de secvenţieri este unul destul de redus, dar continuăm să diagnosticăm infecţie cu varianta Delta. Da, ne îngrijorăm în condiţiile de acum, în care incidenţele sunt destul de reduse, nu credem că pe termen extrem de scurt avem motive de îngrijorare, dar pe termen mediu şi lung cred că trebuie să continuăm să fi foarte vigilenţi. (…) Luni de zile. Nu aş vrea să fac supoziţii. Ideea este că ne menţinem un grad înalt de vigilenţă. Noi am prevăzut în strategie şi cadrul normativ, dar şi sursele de finanţare pentru ca solicitările de secvenţiere să vină din toate centrele regionale şi ele să fie centralizate la Bucureşti, unde să fie lucrate”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Potrivit ei, în prezent nu se fac multe secvenţieri întrucât nu sunt multe cazuri diagnosticate.

“În momentul acesta nu se fac multe secvenţieri pentru că nu sunt nici multe cazuri diagnosticate. Cadrul există, finanţare există, strategie există”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share