Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății – Focus Prima TV

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea

La Palatul Cotrocenisăa desfășurat astăzi ceremonia de învestire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății.

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog și a intrat în politică în 2018, când a devenit membru al PLUS încă -de la înființarea partidului. Mihăilă spune că prioritatea sa în calitate de ministru al Sănătății va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete.

Noul ministru al Sănătății a absolvit Facultatea de Medicină la Cluj, în 2005. S-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul de rezidențiat, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar endocrinolog. Începând cu 1 februarie, anul acesta, a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acum preia conducerea celui mai greu încercat portofoliu în pandemie.

,,Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac. A declarat Ioana Mihăilă după nominalizare.
Noul ministru al Sănătății a profesat în ultimii ani in privat, într-o clinică medicală din Oradea, o afacere pe care a pornito împreună cu soțul său. Pe lângă activitatea din mediul privat, Mihăilă a coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii gratuite în satele din județul Bihor. Nominalizarea Ioanei Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății a venit din partea USR PLUS. Mihăilă este membru PLUS încă de la fondarea partidului, în 2018, iar anul trecut a candidat la Primăria Oradea. Potrivit declarației de avere, noul ministru al Sănătății deține
trei terenuri intravilane și trei case. În bancă, medicul a reușit să strângă peste 400.000 de lei.
Ioana Mihăilă are 40 de ani și este mama a doi copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share