ÎPS Teodisie vrea zece mii de credincioși la slujbă – Focus Prima TV

ÎPS Teodisie vrea zece mii de credincioși la slujbă

Un munte de sticle de plastic a aparut astăzi în Palatul Arhiepiscopiei Tomisului. Zeci de credincioși lucrează încă de noaptea trecuta în 3 schimburi pentru a pregăti sticlele pentru Aghiazma Mare. Cele 120 de mii de sticle trebuie să fie gata mâine dimineață, atunci când începe Slujba din ajunul Bobotezei.

În fiecare an, de Bobotează zeci de mii de creștini se băteau pentru a obține apă sfințită, iar risipa de aghiazmă era foarte mare. Arhiepiscopul Tomisului a venit cu ideea îmbutelierii apei sfinte în sticle de plastic. Anul acesta au fost comandate 12o de mii de recipiente din plastic ce vor fi umplute mâine. Sunt mai puține față de anii trecuți, cu 3o de mii de bucăți, dar chiar și-asa munca voluntarilor este dificilă. Speriați de pandemie, multi enoriași n-au mai venit anul acesta la etichetare.

Pe fiecare sticluță este lipită o etichetă pe care scrie „Aghiazma Mare” și anul în care s-a sfințit apa. Mai-marii bisericii spun că apa sfințită rezista chiar și până la 20-30 ani.

Mâine dimineață Arhiepiscopia Tomisului va organiza o slujbă în fața catedralei asemanatoare cu cea din ziua de Boboteaza. Atunci va fi sfințită apa, care mai apoi va fi îmbuteliată în sticlele etichetate astăzi. Ele vor fi oferite credincioșilor care vor participa la slujba de Bobotează. Arhiepiscopul Teodosie mizeaza pe cifre uriașe de participanți.

Anul acesta Boboteaza se va desfăsura în portul Tomis din auza lucrărilor care se desfășoara la Cazino.

La finalul slujbei de Bobotează , conform tradiției înalt prea sfințitul Teodosie va arunca în apele mării trei cruci de lemn. Despre tinerii care se vor avânta să le recupereze se spune că vor avea noroc tot anul.

Total
0
Shares
Total
0
Share