Israelul efectuează trei atacuri aeriene în Fâşia Gaza de Crăciun, în urma tirului a două rachete, interceptate de sistemul antiaerian – Focus Prima TV

Israelul efectuează trei atacuri aeriene în Fâşia Gaza de Crăciun, în urma tirului a două rachete, interceptate de sistemul antiaerian

Două rachete au fost lansate de către palestinieni din Fâşia Gaza către Israel şi au fost interceptate de scutul antirachetă israelian, a anunţat armata israeliană, care a efectuat atacuri aeriene ca represalii, vizând instalaţii ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP.

Aramata israeliană a anunţat că a lovit trei instalaţii aparţinând Hamas în Fâşia Gaza – o instalaţie în care se produc rachete, o infrastructură subterană şi un post militar.

”Hamasul va suporta consecinţele oricărui act de teroare provenind din (Fâşia) Gaza”, a ameninţat pe Twitter armata israeliană.

Sirene de alertă au răsunat înainte de lansarea rachetelor, de Crăciun, în oraşul portuar israelian Ashkelon (sud) şi în zone din jurul enclavei palestiniene, afectată dur de o blocadă, de peste un deceniu, a anunţat într-un comunicat armata israeliană.

”Două rachete au fost trase din Fâşia Gaza către teritoriul israelian (…) şi au fost interceptate de sistemul de apărare Domul de Fier”, a preczat armata, care nu a evocat nici victime şi nici pagube.

Serviciile israeliane de urgenţă au anunţat că au primit mai multe persoane aflate în stare şoc.

Total
0
Shares
Total
0
Share