Israelul începe vaccinarea cu a patra doză - Focus Prima TV

Israelul începe vaccinarea cu a patra doză

Israelul devine prima țară din lume care va administra cetățenilor a patra doză din vaccinul pentru COVID-19. Este
anunțul prim-ministrului Naftali Bennett, care a cerut autorităților sanitare să demareze noua campanie de imunizare în masă. Tot astăzi, un stat australian impune în premieră vaccinarea obligatorie cu doza booster pentru 260 de mii de oameni.

După ce a fost prima țară care și-a imunizat populația cu a treia doză, Israelul pariază în continuare pe eficacitatea vaccinurilor. Măsura se va aplica tuturor cetățenilor de peste 60 de ani, lucrătorilor din domeniul sanitar și perosanelor cu imunitate scăzută

Noi reguli în ceea ce privește vaccinarea au fost introduse și într-un stat din vestul Australiei. Guvernul local a decretat vaccinarea obligatorie cu doza booster a lucrătorilor condiserați esențiale pentru economie.

Speriați de valul de îmbolnăviri, americanii recurg la măsuri deja patentate în România. În New York, primarul a decis să dea bani celor care se imunizează cu cea de-a treia doză.

Inițiativa este susținută și de președintele Joe Biden. 73% din cazurile noi de infectare la nivel federal sunt provocate de tulpina Omicron.

Total
0
Shares
Total
0
Share