Ivermectina, ineficientă în tratarea Covid-19 – Focus Prima TV

Ivermectina, ineficientă în tratarea Covid-19

Ivermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu COVID-19, cu forme medii sau severe. Cel mai mare și riguros studiu de până acum arată că medicamentul nu este eficient pentru această boală. Cu toate acestea, românii au luat cu asalt farmaciile veterinare, astfel că în mai multe orașe din țară, medicamentul lipsește de câteva luni.

Medicii spun că au fost din păcate multe persoane care au luat Ivermectină deși nu au discutat întâi cu un specialist. Entuziasmul cu privire la descoperirea unui tratament pentru Covid-19, centrat în jurul Ivermectinei, a apărut în una iulie a anului trecut când studii efectuate in vitro, în laborator, pe celule, arătau că exista un potențial al medicamentului de a reduce replicarea virală a SARS-CoV-2. Acest tratament pare să urmeze calea Plaqiemilului care a dispărut repede după apariția Covid-19.

Sunt însă și pacienți care s-au vindecat de Covid-19 cu Ivermectină. Este și cazul componentului trupei 3 Sud Est,
Mihai Budeanu.

Rezultatele acestor studii sunt importante pentru că au puterea de a genera ghiduri terapeutice dar și de a schimba politica medicală a statului.

Sunt și medici care spun că este nevoie de terapii diversificate dar şi eficiente în acelaşi timp.

Există totuși studii care demontează eficiența Ivermectinei. În Columbia, din 400 de pacienți bolnavi de covid, 200 au fost tratați cu ivermectină iar restul au primit efectul placebo. Rezultatele au arătat că niciunul dintre ei nu s-a vindecat de Covid-19 în urma acestui experiment.

Total
0
Shares
Total
0
Share