Joe Biden a anunțat oficial decretele pe care le va semna în prima zi de mandat – Focus Prima TV

Joe Biden a anunțat oficial decretele pe care le va semna în prima zi de mandat

WILMINGTON, DE – SEPTEMBER 24: Democratic candidate for president, former Vice President Joe Biden makes remarks about the DNI Whistleblower Report as well as President Trumps ongoing abuse of power at the Hotel DuPont on September 24, 2019 in Wilmington, Delaware. (Photo by William Thomas Cain/Getty Images)

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat că plănuiește semnarea mai multor decrete din prima zi în care își va prelua mandatul, 20 ianuarie. Printre acestea se numără revenirea în acordul climatic de la Paris și eliminarea interdicției de călătorie a cetățenilor din țări musulmane, emisă de predecesorul său în 2017. Informațiile vin dintr-un memorandum emis de viitorul său șef de cabinet, Ron Klain, conform CNN.

Biden urmează, de asemenea, să emită decrete pentru oprirea evacuărilor din case a persoanelor care nu și-au putut plăti chiriile din cauza pandemiei și pentru suspendarea datoriilor la universități pentru perioada pandemiei de coronavirus, dar și pentru stabilirea obligativității purtării măștii în clădirile federale.

„În timpul campaniei, președintele ales Biden s-a angajat să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste crize. Ca președinte își va ține toate aceste promisiuni și va semna decrete, memorandumuri prezidențiale și directive pentru a le putea respecta”, a scris Ron Klain.

Total
0
Shares
Total
0
Share