Jucăriile second hand, vedetele sezonului - Focus Prima TV

Jucăriile second hand, vedetele sezonului

Copiii vor mereu jucării noi, dar la fel de repede se plictisesc de ele și cer altele. Iar în vremurile de azi, nu sunt mulți cei care îsi permit să cumpere atât de des, ca mai apoi să sfârșească în cutia din colțul camerei. Astfel, în România a înflorit o nouă afacere: cea cu jucării second hand. Sunt mult mai ieftine, sunt făcute din materiale mai bune și pot fi cumpărate și la kilogram.

Jucării de pluș, păpuși, mașinuțe și jocuri de tot felurile. Se găsesc și la mâna a doua și costă cu 30 și chiar 50% mai puțin decât cele noi. O adevărată afacere pentru părinți, pentru că cei mici se plictisesc repede de ce au și vor mereu alte și alte jocuri. Dar și pentru cei care vând jucării la mâna a doua. Afacerea vine însă cu responsabilități.

Jucăriile second hand sunt aduse din Marea Britanie sau Germania și se vând și la kilogram. Altele vin din donații. Rareș, din Brașov, are 11 ani și vrea să dea altui copil jucăriile pe care nu le mai folosește. Și, la rândul său, e dornic de noutăți.

Tot în Brașov, Alexandra și-a deschis o astfel de afacere anul trecut, după pandemie. În ultima vreme, vânzările au crescut. Nici nu i de mirare, la cât costă jucăriile noi. Pentru clienții care nu pot ajunge la magazin, există în unele cazuri și varianta comenzilor online, iar pachetul este adus acasă, de curier.

Total
0
Shares
Total
0
Share