Jucătorul profesionist de tenis Roger Federer împlineşte 40 de ani - Focus Prima TV

Jucătorul profesionist de tenis Roger Federer împlineşte 40 de ani

Roger Federer, unul dintre cei mai buni jucători profesionişti de tenis din istorie, s-a născut la 8 august 1981, în Basel, potrivit www.rogerfederer.com, tatăl său fiind elveţian, iar mama sa sud-africancă.

Pasionat de tenis de la o vârstă mică, la 11 ani a ajuns în topul juniorilor din Elveţia. La 14 ani era deja obişnuit cu programul competiţional, participând la 3-4 turnee în fiecare lună. În acest timp, îi urmăreşte cu atenţie pe idolii săi, Boris Becker şi Stefan Edberg.

În 1995 este campion naţional la juniori şi începe să se antreneze la Centrul Naţional de Tenis al Elveţiei, din Ecublens. În 1998, câştigă titlul de juniori la Wimbledon, atât la simplu cât şi la dublu, iar la puţin timp devine jucător profesionist.

Notorietatea pe plan internaţional avea să vină, pentru Federer, în 2001, când îl elimină în turul al patrulea la Wimbledon pe campionul en-titre Pete Sampras. Va cunoaşte triumful deplin la Wimbledon, doi ani mai târziu, în 2003, după victoria în finală în faţa lui Mark Philippoussis. Tot în 2003, câştigă la dublu, alături de Max Mirny, Masters 1000. Iese victorios în şapte finale din cadrul Turneului ATP. Acest şir de reuşite îl propulsează aproape de primul loc mondial, situându-se cu puţin în urma lui Andy Roddick.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share