Agent Green a indicat două ţări în care se face trafic de urşi: Mai au vreo 200 în sălbăticie. E timp ca DIICOT să preia cazul puilor

Agent Green a indicat două ţări în care se face trafic de urşi: Mai au vreo 200 în sălbăticie. E timp ca DIICOT să preia cazul puilor

Continuă ancheta după ce au apărut imagini revoltătoare cu patru pui de urs care sunt scoşi din bârlog şi chinuiţi. Indivizii au fost găsiţi, dar ursuleţii încă nu. Cei patru bărbaţi au fost identificaţi şi sunt cercetaţi penal. Reprezentaţii asociaţiilor din domeniul protecţiei animalelor atrag atenţia că lei, tigri sau chiar urşi sunt luaţi de mici, adormiţi pentru a putea trece graniţa şi apoi vânduţi în străinătate pentru aproximativ 600 de euro/exemplar. În străinătate, mai spun reprezentanţii asociaţiilor, cel mai probabil puii sunt crescuţi în captivitate şi apoi vânduţi grădinilor zoologice din mai multe ţări.

Gabriel Păun, preşedintele Agent Green, a spus sâmbătă dimineaţă la Digi24 că cei patru pui de urs încă nu au fost găsiţi.

„Sunt imagini care nu sunt demne care nu sunt demne de ţara noastră. Cel mai tare m-a îngrijorat ce a spus şi domnul ministru, posibilitatea de a exista o reţea de crimă organizată în acest domeniu şi, clar, se cade pasarea cazului către DIICOT, pentru că ai au posibilitatea să ancheteze astfel de structuri”, a spus Gabriel Păun.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt