Garda de Mediu Dolj va deveni proactivă; primesc foarte multe sesizări din judeţ

Garda de Mediu Dolj va deveni proactivă; primesc foarte multe sesizări din judeţ

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, vineri, la Craiova, că o mare parte dintre sesizările pe care le primeşte privind depozitele ilegale de deşeuri sunt din judeţul Dolj, iar în câteva săptămâni va lua măsuri ca Garda de Mediu Dolj să devină proactivă.

"Am fost profund sensibilizat să observ că un număr foarte, foarte mare de sesizări vine din rândul cetăţenilor din Dolj, în mod special din Craiova. Am o mapă mare în fiecare dimineaţă, de aproape 1.000 de pagini şi câteva sute de sesizări şi, cumva, sesizările din Craiova ajung să cântărească cât cele din Bucureşti. Asta înseamnă că avem o populaţie foarte implicată pe zona de mediu, cu aşteptări foarte mari şi încercăm să le împlinim doleanţele. (…) Sunt bucuros că se încheagă o mişcare de masă din rândul cetăţenilor din Dolj şi Craiova prin care ei îşi doresc să devină voluntari de mediu. În afară sunt două localităţi unde am mai întâlnit asta, Bucureşti şi Cluj, pentru că cea mai mare parte a informaţiei vizavi de infracţionalitate vine din rândul cetăţenilor şi ne ajută foarte mult. O să triplăm numărul de ochi care se ocupă de mediu, în teren, prin intermediul voluntarilor. Voi face ca Garda de Mediu Dolj să fie proactivă şi nu reactivă cum a fost până acum, din păcate, şi îmi cer scuze oficial în faţa oamenilor din Craiova şi din Dolj pentru că această Gardă de Mediu nu a fost proactivă, ceea ce se va schimba de săptămânile viitoare. Tot de atunci vom avea nişte controale destul de puternice în judeţ, ca să vedem care sunt deficienţele, unde se depozitează ilegal, unde se arde ilegal şi ce soluţii găsim de comun acord cu autorităţile, astfel încât să limităm disconfortul, dar să le şi oferim soluţii cetăţenilor", a spus Berceanu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are în vedere demiterea comisarului şef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, care nu a mai participat la conferinţa de presă, Berceanu a afirmat că acesta "încă mai are timp să devină proactiv".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt