Victor Piţurcă, reţinut de DNA

Victor Piţurcă, reţinut de DNA

Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA. Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal a României este suspect în dosarul măştilor neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării Naţionale. Tot la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost audiat şi directorul companiei ROMARM, Gabriel Ţuţu. Şi el a ajuns în arest.

Victor Piţurcă a ajuns noaptea trecută la sediul DNA pentru audieri. Ore bune a fost audiat de către procurori. Dosarul în care apare numele lui are legătură cu achiziţia de produse medicale în pandemie. Mai exact este vorba de un contract pe care firma fiului său l-a încheiat cu MAPN. Surse din achetă spun că Victor Piţurcă şi-ar fi folosit infleunţa şi ar fi facilitat accesul la contracte mult mai bine plătite. În 2023 Alex Piţurcă a fi primit din bugetul MAPN suma de 11 milioane de lei. Se obligau să livreze măşti.

La DNA, pentru audieri, a ajuns şi Gabriel Ţuţu, directorul general al companiei ROMARM. Atât el cât şi Victor Piţurcă au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, surse din candrul anchetei vorbesc despre audieriea mai multor angajaţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Încă din timpul pandemiei, jurnaliştii de la Libertatea vorbeau despre măştile neconforme şi achiziţiile făcute. În pandemie firma a cărui patron este Alex Piţurcă a distribuit în spitalele militare ale MAPN-ului 100 de mii de măşti FPP3. O singură astfel de mască costa aproape 29 de lei, dublu faţă de preţul normal de pe piaţă. În august 2020, adică la 4 luni distanţă de la încheierea contractului între MAPN şi firma lui Alex Piţurcă, şeful ATI de la spitalul Militar ROL 2 a spus că măştile primite nu pot fi folosite. Atunci reprezentanţii Ministerului Apărării le-a trimis la testat. În acelaşi an, pe 8 septembrie, experţii au decis că măştile sunt neconforme.

MAPN a dat în judecată firma care a distribuit acele măşti. La scurt timp însă cele două părţi implicate s-au împăcat şi procesul s-a încheiat. Nu şi ancheta DNA! Conform procurorilor DNA, Gabriel Ţuţu este acuzat de fals intelectual, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată.

În plus pentru acest contract de consultanţă a cerut şi primit 40% din valoare. Victor Piţurcă a mai fost condamnat de două ori până acum. O dată în celebrul dosar valiza, unde a primit un an de închisoare, cu suspendare, în timp ce Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Înainte de 1989 Victor Piţurcă a fost trimis la închisoare pentru două luni. Asta după ce a fost prins la jocuri de noroc şi nu ar fi vrut să predea Securităţii banii câştigaţi!

foto: primasport.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt