Kelemen Hunor: Nu accept ca pensia să fie mai mare decât salariul. Dar nici populismele, dom'le, omorâm primarii - Focus Prima TV

Kelemen Hunor: Nu accept ca pensia să fie mai mare decât salariul. Dar nici populismele, dom’le, omorâm primarii

Nu este corect să fie pensia mai mare decât salariul, spune Kelemen Hunor. Președintele UDMR a declarat la TVR că pensiile speciale trebuie să aibă un nou cadru legal, care să fie negociat politic. În același timp, el a spus că suspendarea plății acestora doar pentru primari ar fi o dovadă de populism. Și o dovadă că politicienii nu au curaj să se atingă și de celelalte pensii speciale.

Kelemen Hunor: „Magistraţii, procurorii şi judecătorii au interdicţii? Da, interdicţii brutale. E adevărat că ies la pensie foarte repede. Sunt în serviciul public? Da. Atunci trebuie să stabileşti dacă peste contributivitate mai dau un punct, un punct şi jumătate, două puncte pentru acea perioadă cât sunt în serviciul public, dar acest lucru înseamnă că şi vârsta de pensionare trebuie crescută, fiindcă nu e acceptabil să ieşi la 50 de ani cu o pensie care e mai mare decât salariul.

Total
0
Shares
Total
0
Share