La vaccin fără programare – Focus Prima TV

La vaccin fără programare

Veste bună pentru cei 12 mii de români care fac dializă. Statul român a decis că aceștia se pot vaccina de urgență, fără o programare prealabilă. Totodată, comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare a introdus pe lista celor care se încadrează în etapa a doua și persoanele imobilizate sau cele care nu se pot deplasa.

Pacienții care sunt dependenți de dializă și care își doresc să se vaccineze împotriva virusului SarsCov2 o pot face în maximum 48 de ore. Înscrierile lor în platforma națională va fi realizată chiar de clinicile de care aparțin. Liliana este de doar unul din cele 12 mii de români care suferă de insuficiență renală cronică și care au nevoie de dializă pentru a supraviețui.

Infecțarea cu noul coronavirus ar reprezenta un risc uriaș pentru viața sa. Până acum a avut noroc și nu a contractat boala. Așteaptă însă cu nerăbdare momentul vaccinării.

Și pentru Georgeta dializa a ajuns un mod de viață. Știe cât de periculos este pentru cineva aflat în situația ei să se infecteze cu noul coronavirus, așa că nu are nicio reținere când vine vorba de vaccinare.

Potrivit noilor prevederi, din momentul în care centrele de vaccinare primesc lista pacienților dializați, acestea au la dispoziție 48 de ore pentru a suplimenta dozele de vaccin. De asemenea, recomandarea speciașitilor este ca vaccinarea acestei categorii de pacienți cronici să se realizeze imedat după sedința de dializă.

Total
2
Shares
Total
2
Share