Licitație cu cântec la Poliție. 600 de mașini noi pentru oamenii legii - Focus Prima TV

Licitație cu cântec la Poliție. 600 de mașini noi pentru oamenii legii

600 de mașini marca BMW seria 3 vor ajunge în parcul auto al Poliției Române. Noile achiziții vor înlocui bătrânele Loganuri și vor fi folosite de către agenții de la Rutieră.

33.000 de euro costă o singură mașină, iar valoarea contractului încheiat de IGPR cu producătorul de mașini ajunge la 98 de milioane de lei. Problema este că autovehiculele nu sunt chiar atât de rapide cum și-ar fi dorit polițiștii.

Contractul ar fi fost unul cudedicație, acuză sindicaliștii. În plus, mașinile achiziționate nu dispun de dotările specifice muncii polițiștilor. Primele 100 de mașini de mare viteză ale poliției rutiere ar trebui să fie văzute pe străzi începând de anul viitor. Iar mașinile vechi vor fi duse la remat.

În Europa sunt și alte țări care au optat pentru mașini de poliție marca BMW. Cehia, de exemplu, a primit de curând bolizi mai rapizi decât ai noștri pentru patrulele poliției. De asemenea polițiștii din Norvegia, Serbia, Marea Britanie sau Elveția conduc astfel de mașini.

Itala însă se poate lăuda că are în dotarea polițiie rutiere una dintre cele mai rapide mașini din lume. Două Lamborghini Huracane și Gallardo.

Total
3
Shares
Total
3
Share