Limita de vârstă pentru Astrazeneca, eliminată – Focus Prima TV

Limita de vârstă pentru Astrazeneca, eliminată

Inquam Photos /Octav Ganea

Vaccinul produs de compania Astra Zeneca poate fi făcut și celor care au peste 55 de ani! Specialiștii care gestionează campania de vaccinare anti Covid 19 în țara noastră au luat această decizie pe baza unor studii solide care arată eficiența vaccinului și peste această vârstă. Această schimbare nu trebuie să aducă neîncredere în rândul populației, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan. Specialistul a explicat fundamentul deciziei de astăzi, într-un interviu acordat în exclusivitate știrilor Focus.

Medicul Andreea Moldovan a explicat că pragul de vârstă de 55 de ani care exista înainte în cazul vaccinului Astra Zeneca a fost acum eliminat după ce au apărut noi studii care dovedesc eficiența serului și în cazul celor care au depășit această vârstă.

Specialistul spune că oamenii nu ar trebui să privească cu neîncredere această schimbare, și că numai prin vaccinare se pot evita cazurile grave de Covid 19 și implicit sufocarea secțiilor de ATI, fenomen care se întâmplă deja din cauza rapidității cu care circulă tulpinile noi ale virusului.

Secretarul de stat a explicat și că încă nu poate spune de pe acum cum vom trăi sărbătorile pascale și ziua de 1 mai din acest an, din punctul de vedere al restricțiilor, și că acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor cunoscute deja.

Medicul Andreea Moldova a mai precizat și că săptămâna aceasta va apărea Ordinul care va stabili clar care și câte spitale din Capitală vor vea circuite separate covid și non covid. Cert este că, spune specialistul, vor fi spitale mari, în afară de cele destinate până acum exclusiv pacienților cu covid, care vor avea aceste circuite mixte.

Total
0
Shares
Total
0
Share