Linie telefonică pentru românii afectați psihic de pandemie – Focus Prima TV

Linie telefonică pentru românii afectați psihic de pandemie

Ministerul Sănătății a lansat astăzi o linie telefonică prin care le oferă sprijin psihologic gratuit celor care au fost afectați de pandemie. Anxietatea, singurătatea și furia au fost sentimentele care și-au spus cel mai mult cuvântul în perioada de izolare și distanțare. De altfel, o asociație de prevenție a suicidului anunță că anul trecut au avut de
aproape 10% mai multe apeluri la linia verde de la cei care, ajunși la capătul puterilor, au căutat sprijin, înțelegere și forță să meargă mai departe. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Peste 40 de voluntari ai Alianței Române de Prevenție a Suicidului le răspund noaptea la telefon, sau pe mail, celor care cred că au ajuns la capătul puterilor. Cu 9% mai mulți români au apelat telefonul verde al ONG ului anul trecut, față de 2019. Linia verde este disponibila pe timpul noptii si atat voluntarii, cat si apelantii se bucura de anonimat.

În ultima perioadă, oamenii au căutat mai multă compasiune, înțelegere și acceptare.

Astăzi, și Ministerul Sănătății a lansat o linie telefonică cu tarif normal pentru românii care au nevoie de consiliere
psihologică, din cauza problemelor cauzate de pandemie. Peste 40 de psihoterapeuți voluntari vor răspunde la apeluri, de luni până sâmbătă, între orele 12 și 20.

Organizația Mondială a Sănătății spune că, în paralel cu epidemia de coronavirus, ne confruntăm și cu criză a
sănătății mintale.

Total
0
Shares
Total
0
Share