Lista roșie le-a stricat vacanța - Focus Prima TV

Lista roșie le-a stricat vacanța

De astăzi, a intrat în vigoare lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Acest lucru a însemnat, pentru mulți români, scurtarea vacanței. Cei care nu erau vaccinați și au vrut să evite carantina, s-au grăbit să ajugă până la miezul nopții în România. Așa s-a făcut că vămile au fost supraaglomerate. Cei care se întorc din Grecia și nu s-au vaccinat împotriva COVID-„19 sau nu au trecut prin boală, intră automat în carantină pentru 14 zile.

Această familia a venit cu o săptămână mai devreme acasă, din vacanță. S-au grăbit să-și facă testele și să ajungă în România, înainte de a intra în vigoare actualizarea statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Și nu sunt singurii. Multi români și-au scurtat vacanța, pentru a nu sta în carantină.

De la oră la oră, coadă de mașini se mărea.

După un concediu de vis, așteptarea în vamă nu a fost ușoară.

De astăzi, doar cei care s-au vaccinat sau au trecut prin boală, și vin din Grecia, sau de pe orice țară de pe lista roșie, nu stau în carantină.

Și copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt exceptați de la carantină. La fel și minorii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16, cu condiția să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară 13 insule din Grecia au fost marcate cu roșu închis, din cauza numărului mare de infectări, iar autoritățile europene recomandă cetețenilor să evite să călătoreacsă aici. Cea mai gravă situație este în Mykonos și Ios.

Total
0
Shares
Total
0
Share