Litoralul românesc, nepregătit pentru sezonul estival. Concert-pilot la malul mării, între planurile anunţate – Focus Prima TV

Litoralul românesc, nepregătit pentru sezonul estival. Concert-pilot la malul mării, între planurile anunţate

În vreme ce alte destinaţii cunoscute de vacanţă, cum ar fi Grecia, Bulgaria şi Turcia, şi-au făcut strategii de atragere a turiştilor, România lasă sistemul HORECA să se descurce singur.

Turiştii care vor alege anul acesta ca destinaţie de vacanţă litoralul românesc se vor confrunta cu aceleaşi probleme care se perpetuează de la an la an, dar şi cu cele care legate de pandemia de coronavirus.   

Aproape jumătate din plaja din staţiunea Mamaia, pe porţiunea cuprinsă între Hotelul Sulina şi Arena Regia din Năvodari, va fi predată celor 100 de concesionari în plin sezon estival, respectiv 1 iulie, deşi iniţial termenul era la începutul verii. Anunţul a fost făcut de către administratorul plajelor, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, pe motiv că nu vor fi gata lucrările de înnisipare. Procesul de stopare a eroziunii costiere a fost întârziat de procurorii DNA care au impus o restricţie după ce s-au descoperit bucăţi de lemn cu potenţial arheologic în zona de unde se excava nisip. Totodată, şi agenţii economici au partea lor de vină după ce au refuzat să-şi demoleze beach-barurile de pe plajă şi acestea au fost înnisipate.

Total
0
Shares
Total
0
Share