Localnici evacuați de urgență la Roșia Montană - Focus Prima TV

Localnici evacuați de urgență la Roșia Montană

La Rosia Montana, acolo unde s-a spart barajul de la lacul Tăul, încă se lucrează pentru evacuare apei. Oamenii au fost sfătuiți să plece din zonă, însă localnicii refuză să facă acest lucru. Aceștia spun că nu este pentru prima dată când se rupe barajul și de fiecare dată când s-a intamplat, gaurile au fost reparate tot de ei, fără să existe pericole.

Cotele lacului Tăul Mare din Roșia Montană sunt în scădere. Trei pompe au fost amplasate acolo. Mai mult de jumătate din locuitorii din zonele afectate s-au autoevacuat. Majoritatea au plecat la rude sau în clădirile puse la dispozitie de primariile din zona Muntilor Apuseni.

Cei care au rămas acasă spun că nu au vrut să-și părăsească gospodaria și consideră că nu există niciun pericol. Un fost miner în vârstă de 90 de ani, spune că nu e pentru prima dată când se întâmplă asa ceva.

La fața locului au ajuns și specialiști care caută soluții pentru a remedia situația. Dacă în zilele următoare nu va mai ploua, localnicii se vor putea întoarce acasă.

Total
27
Shares
Total
27
Share