Locuințe noi pentru familii greu încercate - Focus Prima TV

Locuințe noi pentru familii greu încercate

Astăzi vă prezentăm o nouă poveste despre magia care poate fi făurită de oameni. MagicRoofs este un proiect prin care familii greu lovite de un diagnostic precum cancerul primesc locuințe solide. Sunt construite de la zero de o asociație non-guvernamentală. Ideea proiectului a venit dintro realitate cruntă: în România, pentru 20% dintre copiii diagnosticați cu cancer, acasă înseamnă sărăcie extremă. Colegul meu Marius Saizu, cel care vă prezintă în fiecare weekend știrile, a dat o mână de ajutor și a devenit parte din magie.

De la pupitrul știrilor, Marius Saizu a trecut la… montatul mobilei. Pentru o misiune de suflet, amenajarea unei locuințe Magic Roofs.

După câteva minute de muncă, se vede și primul rezultat

Urmează o canapea, pe care membrii unei familii greu încercate de boală și condiții materiale dificile se vor putea
relaxa.

Și pentru că o mână de ajutor în plus, nu strică niciodată….

Într-un final, masa este gata asamblată.

Ideea proiectului Asociației Magic a pornit de la o realitate cruntă. Pentru 20% dintre copiii diagnosticați cu cancer acasă înseamnă locuințe neîncălzite și fără apă curentă și, de multe ori, cu o singură cameră.

Alex Năfureanu, coordonatorul proiectului a fost omul potrivit la locul potrivit. De profesie inginer constructor, realizează acum acoperișurile magice

Casa pe care o vedeți va găzdui familia unei supraviețuitoare de cancer.. și…am mers să/i cunoaștem pe cei doi părinți și copiii. Știam însă care este idolul băiețelulului!

Maria Haisan a fost, pe când avea 16 ani, unul dintre primii copii care s-au bucurat de taberele MagiCamp. Pe lângă boala cumplită de care suferea, trebuia să lupte și cu multe lipsuri acasă. Acum este o mamă iubitoare și foarte grijulie. Lipsurile însă au rămas o constantă în viața ei. Casa în care locuiește are doar o bucătărie și un dormitor. Soțul lucrează din greu, ca șofer în Constanța. În fiecare zi parcurge 120 de kilometri pentru a ajunge la serviciu și înapoi acasă.

Se încălyesc cu lemne…când le au iar de apă curentă nici nu poate fi vorba.

În curând însă, viața lor se va schimba, datorită proiectului Magic Roofs. Casa cea nouă mai trebuie doar branșată la utilități.

În decembrie, Prima TV și Asocația Magic și-au propus ca subiectele principale să fie binele, sărbătoarea și bucuria.

Total
0
Shares
Total
0
Share