Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCR - Focus Prima TV

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii “de lux” care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCR

Completurile de trei judecatori ale instantei supreme nationale au fost considerate gresit nelegal constituite de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), pentru motivul ca nu sunt specializate in materie de coruptie, conform avocatului general al Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), Michal Bobek.

Concluzia avocatului general al CJUE ar putea afecta soarta a zeci de dosare de coruptie in care au fost anulate sentintele date pe fondul cauzei, ca urmare a deciziei CCR. Pe lista se afla nume grele ale vietii politice romanesti, Darius Valcov, Dan Sova, Sebastian Ghita, Andreea Cosma sau Viorel Hrebenciuc.

Bobek propune Curtii sa declare ca “articolul 325 alineatul (1) TFUE se opune unei decizii a unei curti constitutionale nationale, precum Decizia nr. 417/2019, prin care se constata nelegalitatea compunerii completurilor de judecata ale instantei supreme nationale care se pronunta in prima instanta asupra unor infractiuni de coruptie pentru motivul ca aceste completuri nu sunt specializate in materie de coruptie, desi judecatorilor care fac parte din completurile mentionate le-a fost recunoscuta specializarea necesara”.

Total
0
Shares
Total
0
Share