Luni, România va primi 140 de mii de doze – Focus Prima TV

Luni, România va primi 140 de mii de doze

Vaccinul anti-covid19 nu se poate face în același timp cu cel antigripal. Medicii avertizează că cei care se vaccinează pentru virusurile gripale trebuie să aștepte aproximativ o lună pentru a începe imunizarea și pentru SARS-COV2. Zilele acestea, 3 mii de cadre medicale vor primi serul, iar pe 29 decembrie vaccinarea va începe în 370 de unități medicale.

Cine s-a vaccinat antigripal sau o va face în următoarea perioadă, trebuie să amâne momentul vacinării pentru COVID19. Cele două seruri nu pot fi administrate la o perioadă scurtă de timp unul de altul, avertizează specialiștii.

Toți cei care vor primi serul vor fi monitorizați înainte și după vaccinare. Există însă o problemă în ceea ce privește posibilele reacții adverse. România nu are o legislație clară pentru despăgubirea acestei categorii de persoane.

Vaccinul a ajuns în prima zi în 10 unități medicale din toată țara. Astfel, într-o primă fază, 3 mii de cadre medicale vor fi imunizate. Cele mai multe vaccinuri au fost distribuite în cele 2 spitalele de boli infecțioase din Capitală: la Matei Balș au ajuns 600 doze, iar la Victor Babeș 530. Cele mai puține au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, doar 90 de doze.

Autoritățile spun că distribuția serului s-a făcut în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale.

Imunizarea cadrelor medicale la nivel național va începe pe 29 decembrie. Pe 28 decembrie România va mai primi o tranșă de 140 de mii de doze, care vor fi distribuite în 370 de unități medicale. Autoritățile speră ca în 6 luni să fie imunizată 70% din populația țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share