MADR confirmă negocierile pentru gestionarea mutuală a secetei, grindinei sau înghețului – Focus Prima TV

MADR confirmă negocierile pentru gestionarea mutuală a secetei, grindinei sau înghețului

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că a demarat discuțiile cu marile organizații de fermieri pentru a pune bazele și în România a unui sistem de gestionare a riscurilor naturale de tipul secetei, grindinei sau îngheţului.

Potrivit precizărilor șefului MADR, Adrian-Nechita Oros, de vineri, 30 aprilie 2021, de la Zlatna, singurele măsuri realiste pe termen lung pentru toţi fermierii ale căror culturi sunt afectate de vremea nefavorabilă sunt un sistem de asigurare sustenabil şi fondurile mutuale.

Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, Oros a fost întrebat de un ziarist dacă instituția pe care o păstorește are în vedere aprobarea unor măsuri pe termen scurt de susținere a producătorilor afectaţi de vremea nefavorabilă.

„Singurele măsuri realiste, pe care le-am discutat cu asociaţiile de fermieri, pe termen lung sunt un sistem de asigurare sustenabil, în care să participe toţi, şi fondurile mutuale, aşa cum există în toată lumea şi în toată Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share