Marea Britanie și a luat adio de la Prințul ei – Focus Prima TV

Marea Britanie și a luat adio de la Prințul ei

Prințul Philip a fost condus ieri după-amiază pe ultimul drum. Regina Elisabeta a II-a, copiii și nepoții și-au luat rămas bun de la ducele de Edinburgh, care s-a stins din viață cu două luni înainte de aniversarea centenarului. Cu ochii în lacrimi, Regina a spus un ultim adio celui care i-a fost aproape vreme de 73 de ani.

După opt zile de doliu național, sicriul cu trupul neînsuflețit al ducelui de Edinburgh a fost transportat pe un Land Rover proiectat chiar de acesta de la Palatul Buckingham către cripta regala din castelul de la Windsor. Întregul drum a durat 13 minute. Din cortegiul funerar au făcut parte cei patru copiii ai cuplului regal – prințesa Anne, prințul Charles, prinții Edward și Andrew, dar și nepoții Harry și William. Regina Elisabeta a II-a a fost singura care s-a îndreptat către capelă la bordul unei mașini.

Pe întreaga durată a procesiunii, trupele de artilerie ale Cavaleriei Regale au tras salve de tun.

Din cauza pandemiei de coronavirus, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane – membri ai familiei regale și apropiați ai ducelui de Edinburgh. Ceremonia de înmormântare a fost oficiată de cel mai înalt ierarh al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury.

Imaginile care surprind durerea reginei fac deja înconjurul planetei. Singură în strană, Elisabeta a II-a stat tot timpul separată de celilalți mebri ai familiei regale. Câteva cadre surpind o ipostază rarisimă: regina cu ochii în lacrimi.

La începutul slujbei, Regina Elisabeta a lăsat pe sicriul soțului o scrisoare. A semnat-o Lilibeth, un apelativ pe care
doar prințul Phillip l-ar fi folosit în prezența suvernei. Lângă cele câteva pagini scrise de mână s-au aflat sabia prințului, chipiul militar și o coroană de flori.

Cu doar câteva ore înaintea înmormântării, pe pagina de Twitter a Familiei Regale a Angliei a fost publicată o
fotografie din 2013, în care regina Elisabeta a II-a și ducele de Edinburgh stau zâmbind pe iarbă, pe un deal din Scoția. Cuplul regal a sărbătorit în luna noiembrie, anul trecut, 73 de ani de căsnicie. Regina Elisabeta a Marii Britanii și printul Philip au împreună 4 copii, 8 nepoți și 10 strănepoți.

Total
0
Shares
Total
0
Share