Mașini luate de viscol de pe șosea – Focus Prima TV

Mașini luate de viscol de pe șosea

După ce zeci de ore județele Constanța și Tulcea au fost aproape izolate din cauza zăpezii și a vantului puternic, situația incepe să se îmbunătățească. Mașinile aruncate de viscol în afara șoselelor au fost ridicate pe timpul zilei. În continuare sunt familii care nu au curent electric, iar anumite porțiuni de drumuri județene sunt blocate.

La Ciocârlia a fost cel mai rău, pe timpul viscolului. Rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au aruncat pe câmp aşinile de pe şosea. O ambulanţă privată şi un camion cu 3 tone de marfă au fost luate pe sus ca un fulg. Nimeni n-a putut ajunge la ele până ce fadromele n-au făcut drumul practicabil.

A fost adusă o auto-macara de 16 tone pentru a ridica maşinile căzute în şanţ. Înainte de a se apuca de treabă, macaragiii au îndepartat toate vehiculele din apropiere pentru că exista pericolul ca legăturile să se rupă.

De-a lungul nopţii, ambulanţa a fost troienită de viscolul puternic. Şoferul şi cu echipajul medical au dat zăpada la lopată în jurul ei, mai bine de o oră.

Azi a fost deschisă circulaţia pe DN22C, Cernavodă Murfatlar, pe DN2A, Hârșova Mihail Kogălniceanu, fără restricții de tonaj, precum şi pe DN38, Agigea Negru Vodă, pe DN3 şi pe drumurile naţionale: DN 22 comuna Lumina – Tulcea şi DN22E. Toate fuseseră închise din cauza viscolului și a ninsorilor consistente, care a condus la o vizibilitate extrem de redusă.

Meteorologii vin cu vești bune: vremea se încălzește pe finalul săptămânii, iar ninsori vor mai fi doar la munte.

Total
0
Shares
Total
0
Share