Medic ATI de la Spitalul Colentina: Vlad Voiculescu ne-a făcut un foarte mare rău tuturor – Focus Prima TV

Medic ATI de la Spitalul Colentina: Vlad Voiculescu ne-a făcut un foarte mare rău tuturor

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii participa la conferinta de lansare a Brain Academy of Healthcare Management, prima scoala de business din Romania dedicata profesionistilor din sistemul de sanatate, in Bucuresti, marti, 29 noiembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un medic de terapie intensivă de la Spitalul Colentina explică, printr-un mesaj postat pe Facebook, care sunt pașii procedurali atunci când moare un pacient. “Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat, ba încă asta se întâmplă imediat”, spunea, ca replică la afirmațiile fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, privind “sutele de decese raportate diferit”. “Ne-a făcut un mare rău tuturor”, transmite medicul Laura Zarafin.

Fostul ministrul al Sănătății susținea că diferența dintre cele două raportări este de peste 500 de decese doar la spitalul Colentina.

În replică, unitatea sanitară a comunicat că în cele două platforme în care se încarcă datele privind decesele de Covid-19 nu există diferențe semnificative și că, până luni la ora 9:00 spitalul a raportat 727 de decese în platforma Alerte MS și până la ora 14:00 erau raportate 731 de decese în platforma Coronaforms.

La rândul său, medicul de terapie intensivă Laura Zarafin a venit cu precizări, marți: Când moare un om, medicul de gardă ATI( pentru că de obicei in ATI se întâmplă asta ppentru că este secția cu cazuri critice) completează o mulțime de acte, întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului, terapia aplicată, parametri ventilatori și rezultate ale analizelor. Pune apoi diagnosticele de deces, specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante .

Total
0
Shares
Total
0
Share