Medicul Adrian Wiener: ”Majoritatea bolilor cronice nu contraindică vaccinarea” – Focus Prima TV

Medicul Adrian Wiener: ”Majoritatea bolilor cronice nu contraindică vaccinarea”

Medicul Adrian Wiener, deputat USR de Arad, s-a vaccinat în această dimineață împotriva COVID și a explicat cum a fost posibil ca un antidot pentru infecția cu Sars-Cov-2 să fie găsit mai repede decât în mod obișnuit.

”NU, vaccinul anti-Covid19 nu modifică ADN-ul uman; ARN-ul mesager pe care îl conține nu intră în nucleul celulei umane, acolo unde se află ADN-ul. Doar dă instrucțiuni celulelor de la locul injectării să producă proteina virală spike, care la rândul ei va determina sistemul imun să producă anticorpi care protejează împotriva îmbolnăvirii; Molecula de ARNm din vaccin este degradată în organism după aproximativ 2 zile.

NU, nu s-au sărit etapele de testare înainte de a ajunge să fie administrat. Tehnologia de utilizare a ARNm la om datează de prin 2011, iar acum grație unui efort colectiv uriaș acest vaccin a trecut prin toate stadiile de evaluare a siguranței și eficacității – studii pe animale și 3 etape de studiu la om – faza 1, faza 2, faza 3. Faza a 3-a a inclus 40.000 de participanți și a început în iulie. Nu au fost modificate pentru acest vaccin regulile de aprobare de către FDA sau Agenția Europeană a medicamentului; evaluarea datelor s-a făcut însă în timp real, după fiecare etapă și nu la sfârșitul tuturor etapelor studiului, ca de obicei, pentru a câștiga timp. Toate standrdele de siguranță și eficacitate au rămas la fel”, spune medicul.

Total
0
Shares
Total
0
Share