Mesajul de Crăciun al papei Francisc: ”Avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate” – Focus Prima TV

Mesajul de Crăciun al papei Francisc: ”Avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate”

Pope Francis attends a meeting with Bishops at the Apostolic Nunciature in Tokyo on November 23, 2019. – Pope Francis arrived in Japan on November 23 for a visit that will take him to Nagasaki and Hiroshima to warn of the dangers of nuclear weapons and pray for peace. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Papa Francisc a vorbit în mesajul său de Crăciun, difuzat vineri, despre “nevoia de fraternitate” între toate ţările lumii, îndemnându-le să împartă între ele vaccinurile dezvoltate împotriva maladiei COVID-19, deoarece “zidurile naţionalismului” nu reprezintă o soluţie pentru a stopa o pandemie care nu ţine cont de graniţe, informează Reuters şi AFP.

Conformându-se restricţiilor adoptate în perioada actuală în Italia, papa Francisc a rost tradiţionalul său mesaj “Urbi et Orbi” (“Către oraş şi lume”) în cadrul unei alocuţiuni online, ce a fost difuzată din interiorul Palatului Apostolic din Vatican şi nu de la balconul în aer liber al Bazilicii Sfântul Petru, aşa cum se întâmpla de obicei, în faţa unei mulţimi compuse din zeci de mii de credincioşi.

Pandemia de COVID-19 şi efectele ei sociale şi economice au dominat mesajul său de vineri, în care suveranul pontif a transmis un îndemn la unitate globală şi la ajutorarea ţărilor care sunt afectate de conflicte militare şi de crize umanitare.

“În acest moment istoric, marcat de criza ecologică şi de grave dezechilibre economice şi sociale agravate de pandemia de coronavirus, avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate”, a declarat papa Francisc.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share