Codurile de vreme rea continuă şi luni. În Dobrogea este cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice

Codurile de vreme rea continuă şi luni. În Dobrogea este cea mai ploioasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice

Ploile şi instabilitatea atmosferică vor continua şi în următoarele 24 de ore. Meteorologii sunt aşteptaţi să actualizeze alertele de vreme rea luni dimineaţa, însă în această săptămână, România va trece de la o extremă la alta: vin canicula şi disconfortul termic.

O parte din codurile de vreme rea expiră luni dimineaţa, la ora 2:00. Va rămâne în vigoare, însă, până luni seară, la ora 22:00, un cod galben pentru Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi zonele montane, în care vor continua fenomenele de instabilitate - ploi abundente, ce pot depăşi 20-30 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40-50 de l/mp.

Luni dimineaţa, meteorologii vor face o actualizare a situaţiei.

„Este posibil să menţinem, pentru zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali un cod portocaliu, pentru că în zonele montane sunt aşteptate cantităţi de apă mai însemnate, care să depăşească, la nivel local, 20-30 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 40-50 de litri pe metru pătrat, iar în partea de est şi sud-est un cod galben”, a declarat duminică seara, la Digi24, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt