Prognoza meteo pentru perioada 24 mai - 6 iunie. Luna iunie începe cu ploi în majoritatea zonelor

Prognoza meteo pentru perioada 24 mai - 6 iunie. Luna iunie începe cu ploi în majoritatea zonelor

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru intervalul 24 mai - 6 iunie. Meteorologii anunţă oscilaţii de temperatură în următoarele două săptămâni. Luna iunie începe cu vreme călduroasă, dar şi cu ploi în mare parte a ţării. 

Banat

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai (cu temperaturi maxime de 24...27 de grade, în medie) vor alterna cu perioade răcoroase, când la amiază valorile vor fi de 18...22 de grade; se vor înregistra minime termice de 10...13 grade, mai scăzute în ultimele nopţi din luna mai. Cea de-a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub cel climatologic specific, cu valori diurne, mediat regional, de 20...23 de grade, ulterior fiind estimată o încălzire a vremii. Din noaptea de 25/26 mai şi până în 30 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 1-3 iunie.

Crişana

Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, vor fi alternanţe între zile calde sau caracterizate de o vreme apropiată de normal (cu medii ale temperaturilor maxime de 24...27 de grade) cu perioade răcoroase, când la amiază se vor înregistra valori de 18...21 de grade; minimele termice se vor situa între 11 şi 14 grade. Vremea uşor mai rece decât normal se va menţine în intervalul 30 mai - 2 iunie, cu valori diurne, mediat regional, de 20...22 de grade şi nocturne de 8...11 grade, ulterior fiind de aşteptat o încălzire treptată. În intervalul 28-30 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 1 şi 3 iunie.

Afla mai multe despreiunieploiprognozatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt