Prognoza meteo: Ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara, săptămâna viitoare. Când se încălzeşte vremea

Prognoza meteo: Ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara, săptămâna viitoare. Când se încălzeşte vremea

Meteorologii au emis avertizări cod galben de vreme severă pentru mai multe judeţe, iar pe râurile din vest, nord şi centru este pericol de inundaţii. Duminică la prânz a plouat torenţial şi în Capitală, după ce în ultimele zile a fost foarte cald. Directorul ANM Elena Mateescu a vorbit la Digi24 despre schimbările bruşte de vreme din ultima perioadă şi despre prognoza meteo pentru săptămâna viitoare.

„În Capitală este posibil să vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată. Dacă ieri am înregistrat 27 de grade Celsius, astăzi nu înregistrăm decât 21 de grade în Bucureşti. Cel mai cald este în Moldova, 24 de grade la Iaşi”, a spus Elena Mateescu la Digi24.

„Şi pe litoral, câteva reprize de ploaie, dar nu la cote comparabile cu cele din partea de vest, centru şi nord a ţării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor caracteriza practic toată săptămâna viitoare. Discutăm de cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi, în special în partea de nord-vest, nord, precum şi în zonele de munte şi submontane, 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 30-35 de litri pe metru pătrat. Dar intensificările de vânt vor fi susţinute în zonele înalte”, a mai spus directorul general al ANM.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt