Se termină canicula, încep vijeliile. Climatolog, despre luna august: "Se pare că nu vom mai avea un val de căldură foarte puternic"

Se termină canicula, încep vijeliile. Climatolog, despre luna august: "Se pare că nu vom mai avea un val de căldură foarte puternic"

Zilele de caniculă sunt pe final, însă căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată ţara. Capitala se poate confrunta cu o furtună încă din această seară. Expertul climatolog Roxana Bojariu avertizează că astfel de treceri dintr-o extremă în alta pot apărea destul de des şi îi sfătuieşte pe oameni să urmărească toate actualizările meteorologice. Ea spune că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice ca cel de acum, dar nici nu poate exclude apariţia unor schimbări neaşteptate.

"De mâine începând (joi - n.r.) - încă mai avem caniculă mâine în sudul ţării şi în Bucureşti - dar încep şi instabilităţile în toată ţara, inclusiv în Bucureşti, din orele serii, ne putem aştepta la vijelii. Există o informare care ne spune că până sâmbătă dimineaţă întraga ţară va fi sub aceste instabilităţi şi vom avea iarăşi vijelii, ploi torenţiale, descărcări electrice, episoade de grindină, intensificări de vânt. Aşa că, dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile - în toată ţara vin furtunile", a declarat Roxana Bojariu la Digi24.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt