Val de căldură puternică pe litoral

Val de căldură puternică pe litoral

Pe litoral canicula se tratează cu multă bere rece , sucuri îngheţată şi…bineânţeles o baie-n mare! Valul de căldură a cuprins şi Dobrogea, iar turiştii de pe litoral nu au băgat în seamă avertizările meteorologilor. În miezul zilei, când soarele ardea mai tare, plaja era plină.

Toate staţiunile s-au pregătit temeinic pentru valul de căldură care a curpins litoralul, iar barmanii au lucrat la foc continuu zilele acestea. La Eforie mercurul a urcat dincolo de linia de 35 de grade

La orele prânzului nimeni n-ar trebui să fie pe afară dacă nu este obligat de-mprejurări. Este momentul din zi când radiaţiile ultraviolete sunt la cote mari şi nicio cremă de protecţie nu ne fereşte organismul de acţiunea lor.

Loţiunile şi cremele cu factor de protecţie solară trebuie alese în funcţie de tipul de piele pe care îl are fiecare dintre noi. Persoanele cu pielea foarte deschisă sunt sfatuite să folosească măcar în primele 4-5 zile creme cu factor de protecţie 50, iar ulterior, pot opta pentru un factor mai mic. In ciuda sfaturilor medicale, la orele prânzului plaja era plina de părinţi cu copii.

Se-anunţă zile caniculare în continuare. Meteorologii spun că valul de căldura va mai râmane deasupra Dobrogei câteva zile

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt