Vânt cu puterea unui uragan în unele zone din România

Vânt cu puterea unui uragan în unele zone din România

De la primăvară cu temperaturi mai mari decât în mod normal la un episod de iarnă în toată regula! În mai puţin de 24 de ore frigul a luat locul căldurii. În anumite zone vântul a bătut atât de puternic încât a putut fi comparat cu un uragan de grad 1. A luat pe sus acoperişuri, a pus în pericol şoferii sau a distrus solariile din gospodăriile oamenilor.

Scăderea bruscă a temperaturilor pune însă în pericol şi livezile. Ca să nu piardă recolta oamenii au găsit metode inedite de a proteja mugurii abia ieşiţi. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Sunt imagini filmate în comuna doljeană Călăraşi. Vântul a bătut cu atâta putere încât localnicii s-au trezit cu solariile puse la pământ, peste noapte. Pagubele sunt uriaşe. La Brăila, doi şoferi au văzut moartea cu ochii după ce, vântul puternic a smuls copertina de la remorca unui camion aflat în mers. Mai multe bucăţi de metal s-au desprins şi au fost aruncate peste parbrizul unui alt camion. Şoferul acestuia a fost transportat la spital.

Vântul a făcut prăpăd şi în nordul ţării. La Iaşi, vântul a doborât un copact peste o staţie de tramvai. Sunt zone în care vântul a suflat cu puterea unui uragam de gradul 1. Cel mai rău a fost în Judeţul Sibiu. În zonele de munte a început chiar să ningă. În Pasul Tihuţa şi Poiana Stampei, drumarii au intervenit ca să cureţe şoselele.

E iarnă în toată regula şi pe Transfăgărăşan, la cota 2000. Iar la Cavnic, zăpada depăşeşte 70 de centimetri. Temperaturile extrem de scăzute, din această perioadă, fac prăpăd în livezi. Localnicii încearcă să găsească soluţii ca florile pompilor fructiferi să nu îngheţe.

Un pomicultor din judeţul Alba a găsit o metodă inedită pe care o foloseşte de ani buni. Meteorologii spun că vremea va fi, în continuare, rece şi în următoarele zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt