Vestul ţării se topeşte la peste 40 de grade

Vestul ţării se topeşte la peste 40 de grade

Românii din vestul ţării au trăit cea mai caldă zi din an. S-au topit la peste 40 de grade celsius. Iar de mâine va fi chiar mai rău de atât. În clipa în care însă temperaturile extreme vin la pachet cu umiditatea excesivă, cei care au boli cronice pot avea de suferit. Vremea extremă este însă greu de suportat şi pentru cei care nu au vreo suferinţă anume. În acest context, recomandările medicilor sunt clare: este bine să nu ieşiţi din case decât dacă este necesar, iar hidratarea e este obligatorie.

Aşa arată măsurătorile făcute de un ONG din Arad. Deşi mercurul din termometre a urcat până la 37 de grade celsius, corpul uman resimte cu 20 de grade mai mult. Asta demonstrează cât de importanţi sunt copacii şi spaţiile verzi. În lipsa lor, ieşitul din casă este un chin.

De mâine va fi şi mai rău. Judeţul Arad va intra sub cod roşu de caniculă iar temperaturile se vor apropia de 40 de grade.

Şi în Timişoara temperaturile ridicate i-au ţinut pe oameni în case.

Medicii se aşteaptă la o perioadă cu o avalanşă de pacienţi laâ camera de gardă.

Climatologii spun că de vină sunt ploile din ultima vreme care au dus la atingerea pragului critic al indicelui temperatură - umiditate.

Însă nu doar cei cu probleme trebuie să se protejeze. Din cauza temperaturilor caniculare şi a umidităţii
crescute putem avea senzaţia de ameţeală, sufocare şi dureri de cap.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt