Vremea se încălzeşte, iar temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă

Vremea se încălzeşte, iar temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă

La noapte (Luni - Marti)
11.12.2023 ora 20:00 - 12.12.2023 ora 08:00

Cerul va avea înnorãri şi local vor fi precipitaţii slabe în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie în Banat şi Crişana, mixte în Maramureş, Transilvania şi Moldova, iar la munte va ninge. În celelalte zone vor fi mai ales ploi slabe sau burniţã. Izolat se va depune polei, cu precãdere în centrul, estul ţãrii şi în zonele de deal. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã şi în nord-vest. Temperaturile minime se vor situa între -6 şi 4 grade. Va fi ceaţã, local în sud şi în est şi pe alocuri în rest.

Maine, ziua (Marti)
12.12.2023 ora 08:00 - 12.12.2023 ora 20:00

Valorile termice vor creşte şi se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii; astfel, maximele se vor situa în general între 4 şi 14 grade. Cerul va avea înnorãri temporare în est şi în sud, iar în rest va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii slabe, în special sub formã de ploaie în vestul, nordul şi parţial în centrul teritoriului şi pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte şi izolat în nord-vest. Îndeosebi dimineaţa pe alocuri va fi ceaţã.

Maine noapte (Marti - Miercuri)
12.12.2023 ora 20:00 - 13.12.2023 ora 08:00

Cerul va avea înnorãri temporare în est şi în sud, iar în rest va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii slabe, în special sub formã de ploaie în vestul, nordul şi parţial în centrul teritoriului şi pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte şi izolat în nord-vest. Temperaturile minime se vor încadra între -6 şi 7 grade. Pe alocuri se va forma ceaţã.

Poimaine, ziua (Miercuri)
13.12.2023 ora 08:00 - 13.12.2023 ora 20:00

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii, cu valori mult mai ridicate decât normele datei în special  în regiunile vestice şi în sud-est, însã cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse în vest, centru şi nord şi cu caracter local în restul teritoriului; în zona montanã înaltã, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitaţiile vor fi mixte, iar lapoviţã se va semnala trecãtor şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei. În Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente cantitãţile de apã vor fi local însemnate (în general 25...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp). Pe suprafeţe mici, în centru şi nord-est şi în zonele subcarpatice, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral şi izolat şi trecãtor în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 13 grade (cu cele mai scãzute valori în Moldova). În special la începutul zilei, se va semnala ceaţã pe alocuri în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în centrul ţãrii.

A treia zi, 24 ore (Joi)
14.12.2023 ora 08:00 - 15.12.2023 ora 08:00

Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice pentru a doua decadã a lunii decembrie, cu abateri semnificative faţã de norme în sud şi sud-est. Înnorãrile vor fi temporare în extremitatea de sud-sud-est, dar şi în cea vesticã şi persistente în restul zonelor, iar precipitaţii se vor semnala în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse în jumãtatea de sud a ţãrii, iar în zona montanã şi pe alocuri în nordul şi centrul teritoriului vor fi precipitaţii mixte şi vor mai fi posibile -pe suprafeţe mici- depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 3...4 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade. Izolat şi trecãtor se va forma ceaţã.

Afla mai multe despremeteovremetemperaturiincalzire
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt