Mielul de Bucovina, popular între gurmanzi - Focus Prima TV

Mielul de Bucovina, popular între gurmanzi

Mii de miei crescuți în obcinele Bucovinei se pregătesc să ia calea exportului. Cum se apropie Paștele, și cererea internă
iese din amorțeală. Iar gurmanzii de la noi au descoperit și ei gustul aparte al ovinelor crescute în nordul țării. Așa că nici
măcar prețurile sensibil mai mari nu afectează afacerile crescătorilor din zonă.

Mieii din rasa țurcana bucălaie crescuți în nordul Moldovei sunt tot mai apreciați de consumatorii de carne de oaie.
Pentru masa de Paști, comenzile au început deja să curgă. Acest fermier din Fălticeni are anul acesta 800 de miei gata
de vânzare.

Spune că cea mai bună friptură este cea preparată din carnea mieilor de două luni.

Anul acesta, kilogramul de miel se vinde cu 20 de lei în viu și cu 40 carcasă.

Tradițional, cele mai multe comenzi vin din partea românilor care se întorc acasă de Paști din străinătate.

Total
0
Shares
Total
0
Share