Mii de australieni, evacuaţi din cauza inundaţiilor de amploare de pe coasta de est – Focus Prima TV

Mii de australieni, evacuaţi din cauza inundaţiilor de amploare de pe coasta de est

Aproximativ 18.000 de australieni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor de amploare din New South Wales (NSW), în timp ce ploile continuă pe coasta de est, relatează BBC. 

După mai multe zile de ploi torenţiale, râurile şi barajele din jurul capitalei statului, Sydney, şi din Queensland, stat aflat în sud-est, s-au revărsat.

Autorităţile au spus că este o situaţie întâlnită o dată la 50 de ani şi au făcut apel la populaţie să dea dovadă de prudenţă.

Până luni după-amiază, potrivit premierului NSW, Gladys Berejiklian, nu au fost înregistrate decese, „un miracol, având în vedere prin ce am trecut”. 

Prim-ministrul australian Scott Morrison a anunţat că vor fi oferite fonduri pentru cei forţaţi să îşi părăsească locuinţele.

Berejiklian a mai spus că multe comunităţi lovite de inundaţii au fost afectate în urmă cu jumătate de an de secetă şi incendii de vegetaţie.

„Nu ştiu dacă vreodată în istoria statului au avut loc astfel de evenimente meteorologice extreme într-o succesiune atât de rapidă în mijlocul unei pandemii”, a afirmat ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share