Mii de cadavre de oi descoperite pe câmp – Focus Prima TV

Mii de cadavre de oi descoperite pe câmp

E dezastru ecologic pe un câmp din județul Tulcea unde au fost îngropate mii de cadavre de oi în mod clandestin. Garda de Mediu și Procuratura fac cercetări la fața locului întrucât există suspiciunea că oile sunt scoase din mare de pe nava scufundată acum doi ani în portul Midia. Surse apropiate anchetei spun că valorile pentru antrax depășesc cu 300 la sută limita admisă.

Imaginile îngrozitoare cu groapa comună a mii de oi, au fost filmate pe raza localității Smârdan din județul Tulcea. Garda de Mediu si procuratura au fost chemate la fața locului după ce muncitorii au descoperit că trupurile în descompunere aveau crotalii în ureche. Mai mult decât atât, animalele nu erau îngropate individual ci în cantitati uriașe în saci imenși de plastic, așa cum au fost cele încarcate în Portul Midia,
după ranfluarea navei scufundate în ianuarie 2o19.

Imediat dupa ranfluarea navei și aducerea ei la cheu, autoritățile au desemnat o firmă din Tulcea care să
incinereze cadavrele oilor. Animalele au fost atunci încărcate în zeci de camioane care au părăsit portul Midia spre o destinație necunoscută.

Firma din Smârdan a fost amendata cu 5.ooo lei de catre DSP si cu 1.2oo lei de medicii veterinari. Temporar i-a fost suspendată și activitatea, iar cea mai mare temere a investigatorilor rămâne aceea că oile provin de pe nava scufundată în portul Midia.

Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanța a pus în aplicare două mandate de percheziții domiciliare în orașul Macin, pentru stabilirea legalității modului în care s-a derulat incinerarea ovinelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share