Milioane de americani îngheață de frig – Focus Prima TV

Milioane de americani îngheață de frig

Milioane de americani fac frigul în case după ce un val de frig fără precedent a provocat grave avarii rețelei naționale de electricitate. Cel mai grav afectat este statul Texas. De zile întregi, 300 de mii de locuințe nu mai au curent electric și nu mai beneficiază de încălzire.

Un episod de iarnă severă a pus stăpânire pe Texas. Temperaturile care au atins și minus 20 de grade Celsius au dus la defecțiuni în lanț ale rețelei de electricitate. În aceste condiții milioane de oameni au rămas în frig și fără lumină în propriile case. 30 de oameni au murit deja din cauza gerului. Între timp autoritățile caută cu disperare soluții.

Deocamdată realitatea este sumbră. Rafturile magazinelor sunt goale iar camioanele de marfă formează cozi uriașe pe autostrăzile blocate de nămeți. În case domnește frigul și au apărut chiar imagini cu oameni care fac focul la grătarele instalate în curte. În multe locuințe gerul a făcut ca conductele de apă să cedeze iar proprietarii se confruntă acum și cu problema indundațiilor.

În tot acest timp, Ted Cruz, senatorul vedetă al Texasului a stâtnit o puternică controversă. Republicanul este ținta oprobiului public după ce în plină criză a plecat cu familia la Cancun, în Mexic. A revenit însă rapid în Statele Unite și a dat primele explicații.

Este însă iarnă grea pe întreg teriroriul Stelor Unite. În peste 2 mii de localități au fost înregistrate minime de temperatură istorice, iar aproape 30 de milioane de americani locuiesc în zone aflate sub alertă de îngheț.

Total
0
Shares
Total
0
Share