Min. Sănătății: a fost autorizat sanitar ilegal – Focus Prima TV

Min. Sănătății: a fost autorizat sanitar ilegal

Ies la iveală noi probleme grave la spitalul mobil de la Lețcani. Corpul de Control al Ministrului Sănătății a făcut mai multe verificări acolo, iar raportul a scos în evidență faptul că autorizațiile sanitare de funcționare s-au dat în mod ilegal. Adică fara ĕvă luarea corespunzatoar̆e a tuturor conditiilo̦r
care trebuiau ınd̂ eplinite, fara c̆on̆ semnarea disfunction̦ alitatilor̦ ̆ și fara ĕm̆iterea unui program de
conformare. Așadar, unitatea medicală, care a costat peste 13 milioane de euro, rămâne închisă.

Rudele celor care au fost internaţi la Lețcani si care au trait pe propria peiele efectele nereulilor, sunt revoltate de situația de acolo. Oamenii solicită autorităţilor să ia măsuri astfel încât spitalul să devină funcţional și să se ridice la nivelul investiției.

Autoritățile ieșene spun că în momentul de față costul tratamentului unui pacient la spitalul modular ar fi cu 40 la sută mai mare decât la alt spital suport Covid, din oraș.

Conform raportului Corpului de Control al Ministrului Sănătății, problemele tehnice sunt cele care împiedică reluarea activității spitalului mobil. Printre acestea: căldura, aparatul de stocare a oxigenului, instalațiile de apă și aerisire.

Deși spitalul este închis, la Lețcani există totuși echipe de mentenanță, care verifică periodic echipamentul medical aflat pe secții, pentru atunci când va putea deveni funcțional.

Spitalul de la Lețcani este în comodat, adică nu aparține Iașiului și de aceea nu se pot face investiții. Autoritățile spun că este nevoie de rezolvarea problemelor din partea firmei care a încheiat contractul pentru aducerea lui.

Cheltuielile lunare de întreținere și funcționare ale spitalului de la Lețcani au depășit deja două milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share