Ministrul Adrian Oros: Sunt fermieri, nu puțini, care primesc necuvenit subvenții - Focus Prima TV

Ministrul Adrian Oros: Sunt fermieri, nu puțini, care primesc necuvenit subvenții

Nechita Adrian Oros urmareste declaratiile de presa facute de presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (nu se afla in imagine), la finalul sedintei Biroului Politic National (BPN) al PNL, joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Problema vânătorilor de subvenții este una bine cunoscută printre fermierii din România, dar măsurile concrete care se iau pentru oprirea acestui fenomen sunt puține. Până și ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, recunoaște că fenomenul este unul răspândit la nivelul țării.

Într-un comentariu pe pagina oficială de facebook a ministrului, un medic veterinar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Cami Iliescu, i-a atras atenția lui Oros asupra crescătorilor de animale care iau subvenții pe animale inexistente.

”Cât va mai dura aberația fondurilor APIA pentru animale care nu mai există? Crescătorii de animale nu respectă minimum de legislație, animale neidentificate, mișcare fără documente, tratamente cu PMV cu timp de așteptare administrate de ei. E dezastru în exploatații”, a scris medicul veterinar.

În replică, Adrian Oros a recunoscut că acest fenomen este unul răspândit, existând mulți așa-numiți vânători de subvenții. Potrivit ministrului interimar de la Agricultură, există mai multe anchete derulate în acest moment, chiar de către Direcția Națională Anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share