Ministrul Agriculturii anunță sprijin de 300 milioane EURO pentru crescătorii de animale - Focus Prima TV

Ministrul Agriculturii anunță sprijin de 300 milioane EURO pentru crescătorii de animale

Viele Euro Geldscheine

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează astăzi sesiunea de depunere a proiectelor pentru cea mai așteptată submăsură din perioada de tranziție 2021-2022, submăsura 4.1 – sprijin pentru investiții în exploatații agricole.

În cadrul acestei submăsuri există mai multe componente distincte, iar unul dintre cele mai bine finanțate sectoare este cel zootehnic. Astfel, crescătorii de animale care vor să facă investiții în exploatațiile pe care le dețin au la dispoziție 300 de milioane de euro.

Pe pagina sa oficială de facebook, ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a făcut câteva precizări în legătură cu acest sprijin.

”Pentru a sprijini investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – componenta MONTAN – MADR a alocat 60 milioane de euro, prin subMăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole”, a precizat Oros. În același timp, șeful MADR a mai subliniat că bugetul alocat pentru componenta națională este de 240 milioane de euro, prin subMăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share